Для дітей та підлітків про важливе: серіали від Дія.Освіта 🙌


Літні канікули для школярів завжди асоціювалися з відпочинком, прогулянками з друзями та активними іграми з ранку до вечора ☀️

Хоч війна змінила життя українців, хочеться, щоб діти провели літо із задоволенням та користю. Коли з’являється більше ресурсу, вільного від фізики й біології, можна частину з нього присвятити опануванню нових знань та навичок, які стануть у пригоді в житті.

Дія.Освіта підготувала корисні поради для сучасного навчання дітей та підлітків, і це не тільки про шкільну програму 📲

Читати далі

У Парижі за 650 тис. євро продали рукописну чернетку роману Альбера Камю «Подорожній»


Рукописний рукопис класичного французького роману Альбера Камю L’ Étranger був проданий на аукціоні за понад 650 000 євро (553 000 фунтів стерлінгів), незважаючи на збентеження щодо причин, через які автор, лауреат Нобелівської премії, здавалося, підробив його та поставив його задньою датою.

Читати далі

175 років від дня народження Олени Пчілки


17 червня 2024 року відзначається 175-річний ювілей славетної української письменниці Олени Косач, яка творила під псевдонимом Олена Пчілка.

Центральна міська бібліотека для дітей ім. Ш. Кобера  і В. Хоменко представляє веб-портрет до 175-річчя з дня народження Олени Пчілки  “Нехай на любу Україну надивлюсь”.

Читати далі

Сьогодні віряни святкують Вознесіння Господнє: з чим пов’язана дата святкування, історія та традиції


Вознесіння Господнє — одне з найважливіших свят у християнстві. Чи змінилася дата святкування з переходом на новоюліанський календар?

Свято Вознесіння Господнього символізує подію, коли Ісус Христос перед очима своїх учнів-апостолів піднявся на Небо.

Як відомо, від 1 вересня 2023 року ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар. Тому більшість свят тепер мають нові дати — на 13 днів раніше. Чи стосується це Воскресіння Господнього?

Читати далі

Наша бібліотека отримала 66 книжок від Громадської організації «Миколаївський обласний рух підтримки осіб з інвалідністю «Сильні разом»»


Центральна міська бібліотека для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменко м. Миколаєва  отримала в дар від Громадської організації «Миколаївський обласний рух підтримки осіб з інвалідністю «Сильні разом» 66 примірників неймовірно цікавих і яскравих книг. Щиро  дякуємо за такий гарний подарунок для маленьких читачів міста! Запрошуємо наших читачів для знайомства з новими книжками до бібліотеки!

Читати далі

Роману Джорджа Орвелла “1984” виповнилося 75 років


Роман Джорджа Орвелла “1984” вийшов у світ 8 червня 1949 року. Багато хто називає цю книжку пророчою і з роками вона стає ще більш актуальною, ніж 75 років тому.

Це історія Вінстона Сміта, слухняного громадянина репресивної майбутньої держави, який повільно повстає проти системи.

Читати далі

До центральної бібліотеки Гельсінкі щойно повернули книгу, яку взяли у 1939 році


Книгу, позичену в бібліотеці Гельсінкі, повернули з простроченням на 84 роки.

Фінський переклад історичного роману сера Артура Конан Дойля «Біженці» отримав бібліотекар Гейні Странд у понеділок на головній стійці центральної бібліотеки Гельсінкі Ооді.

«Дата позики була 26 грудня 1939 року», — сказала Стренд, додавши, що вона ніколи не отримувала книгу з таким запізненням.

Читати далі

З чого почати: Франц Кафка


Кафка став такою культурною іконою, що навіть найбільш приватні, незрозумілі чи уривчасті його твори охопили величезну аудиторію: щоденники , листи, неопубліковані замітки, містифікуючі афоризми чи розмови, які він зробив, помираючи. Оскільки велика частина його робіт доступна для читачів (навіть деякі документи з його повсякденної роботи в Інституті страхування від нещасних випадків перекладено англійською мовою), може бути складно знати, з чого почати, якщо ви хочете спробувати його роботу. вперше. Академік і експерт із Кафки Кароліна Ватроба пропонує кілька хороших шляхів.

Читати далі