Сторінку з «Собаки Баскервілів» продадуть на аукціоні


В американському Далласі продадуть одну з 37 сторінок оригінального рукопису «Собаки Баскервілів», пише Daily Mail. Початкова вартість лота складе 145 тисяч фунтів стерлінгів (це 197 625 доларів).

Оригінальний рукопис складається з 185 сторінок. Збережена сторінка – частина матеріалу, який автор «Собаки Баскервілів» Артур Конан Дойл запропонував продавцям нової історії про Шерлока Холмса в 1902 році. Більшість з сторінок рукопису розпалися. На сьогоднішній день відомо лише про 37 аркушів. Частина з них зберігається в нью-йоркській публічній бібліотеці.

Сторінка, названа «Глава XIII. Пастки розставлені», розміром 20 на 33 сантиметрів. Вона в хорошому стані. На аукціон її виставить приватний колекціонер.

Дойл опублікував «Собаку Баскервілів» через вісім років після того, як з’явилася перша книга про Шерлока Холмса в 1894 році. Його видавець, McClure, Phillips & Company, попросив у автора оригінальний рукопис і організував складну рекламну кампанію.

Торги відбудуться 6 листопада.

2 thoughts on “Сторінку з «Собаки Баскервілів» продадуть на аукціоні

  1. Бурхливе життя у рукописів навіть через багато років після смерті автора… Скажіть, а на ілюстрації Вашої замітки фото з польського перекладу?

Залишити коментар